Audio playback too fast [Archive] - Glock Talk

PDA

View Full Version : Audio playback too fast


wade
12-21-2005, 20:49
since switching to cable modem audio that plays over the 'net sounds too fast. when watching video clips the video portion plays normal, but the audio sounds like the chipmunks singing. Any ideas on what I need to adjust/correct to get the audio sounding right?

HAVOC
12-21-2005, 21:02
Did you make any other changes? I had this problem with a PC that I installed OS and drivers on a 566MHz Celeron and replaced it with a 866MHz Pentium III.

In any event, try uninstalling the sound card in the device manager and any extra software for the sound subsystem found in the Add Remove Programs dialog and reinstall.

JMag
12-21-2005, 22:28
Wade, try this:

To fix the problem, try reducing the hardware-acceleration level for your audio card by doing the following:

1.


In Control Panel, open Sounds and Audio Devices.

2.


On the Volume tab, in the Speaker settings area, click the Advanced button.

3.


In the Advanced Audio Properties dialog box, click the Performance tab, and then adjust the Hardware acceleration slider control to adjust the clock timing for your sound card.

Keep in mind that, if your sound card supports multichannel (5.1) audio playback, turning off hardware acceleration (by moving the slider to None) will cause the sound card to play all multichannel audio in stereo (two speaker) sound.

If you can't fix the problem by adjusting hardware acceleration, check for updates for your sound card by doing the following:


Check for sound-card driver updates. You should scan for updates on the Windows Update Web site and also check for updates on the Web site of your sound card maker.


Check for Microsoft DirectX updates by scanning for updates on the Windows Update Web site.