Home Forums Classifieds Blogs Today's Posts Search Social Groups



  
SIGN-UP
Notices

Glock Talk
Welcome To The Glock Talk Forums.

 
  
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2004, 09:08   #1
Cali-Glock
Mountain Man
 
Cali-Glock's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: California Sierra Mnts
Posts: 11,986
Adding Second Hard Drive

I want to pull the hard drive out of a dying computer and add it as a second slave drive on another computer. I figured out the jumper settings (remove the jumper) to make the second drive a slave drive, but when I hook it up to my other computer and try to boot the computer it does not boot. Pull the second drive and the PC does boot. :(

Any suggestions?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

I may be from Cali, but I ain't no yankee!

"May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one." - Mal Reynolds
Cali-Glock is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2004, 09:20   #2
HerrGlock
CLM Number 2
Scouts Out
 
HerrGlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 64,496


Removing the jumper usually means it's the master. Not good if you want it the slave of that set of disks.

Make sure the primary drive within the computer is either cable select or master and the second one is cable select or slave.


If you have the primary drive's jumper set to cable select and have it on the wrong set of connections on the cable, that may screw it up.

DanH
__________________
Sent from my rotary phone
"The way I see it as soon as a baby is born, he should be issued a banjo!"- Linus Van Pelt
UNIX - Not just for Vestal Virgins any more
HerrGlock is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2004, 14:14   #3
tna55
Senior Member
 
tna55's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Las Vegas NV
Posts: 723
Also make sure the ribbon cable isn't hooked up backwards.
__________________
"An armed society is a polite society"
Robert A. Heinlein

Joe Sarno: The only thing you can assume about a broken down old man is that he is a survivor.
tna55 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2004, 14:18   #4
ThinkOfTheChildren
C.E. Moderator
 
ThinkOfTheChildren's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: USA
Posts: 2,197
Some drives will have a different jumper setting for "Master, no slave present" and "Master with slave present." I found this out the hard way when I installed a slave drive with the proper jumper settings and all of a sudden my computer was telling me there was no boot disk. And yes, I did have the cables connected properly.

So make sure the jumper settings are correct on the primary in addition to the slave.
__________________
BladeRunner #1 -- Niner #14
ThinkOfTheChildren is offline   Reply With Quote

 
  
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -6. The time now is 02:13.




Homepage
FAQ
Forums
Calendar
Advertise
Gallery
GT Wiki
GT Blogs
Social Groups
Classifieds


Users Currently Online: 561
116 Members
445 Guests

Most users ever online: 2,672
Aug 11, 2014 at 2:31