GlockTalk.com
Home Forums Classifieds Blogs Today's Posts Search Social Groups



  
SIGN-UP
Notices

Glock Talk
Welcome To The Glock Talk Forums.

 
  
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2005, 12:50   #1
CheesyD
Nyet to Marxism
 
CheesyD's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Under God
Posts: 10,161


Half Life 2 way too dark to see

Never mind... got it figured out...




I just bought and installed Half Life 2 on my PC. The problem is the game is too dark for me to see what the heck I'm doing. I've adjusted the gamma via the in-game option settings to be as light as possible. I've adjusted the brightness on my monitor to be as bright as possible. Still can't see well enough to even walk around.

I do not have this problem with any other game or application I use. EQII was dark at first but the in-game gamma adjustment easily fixed it.

I have an eVGA Nvidia GeForce 6800 128MB video card (not the GT) running the latest Nvidia drivers (7.1.8.9 released 4/1/05). I have an AMD Athlon 64 3200+ processor, 1MB RAM, using a MSI K8N Neo-FSR Nvidia nForce 3 250Gb Chipset motherboard.

Any ideas?

Edited to add: Was also too dark using the previous version of Nvidia drivers.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.

Last edited by CheesyD; 04-15-2005 at 13:37..
CheesyD is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 13:43   #2
tgtshuter
Too Beaucoup
 
Join Date: Oct 2003
Location: South Carolina
Posts: 471
Sorry, no ideas...just wanted to not ignore your post.

I've had no problems like that with HF-2. I run it with the default brightness settings.

Certainly something wrong there, but if other apps run fine, you'd have to say it's not hardware...except maybe an issue with Nvidia cards?
Have you search HF-2 forums and Nvidia site?
tgtshuter is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 16:18   #3
CheesyD
Nyet to Marxism
 
CheesyD's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Under God
Posts: 10,161


Turns out I have to go into NVIDIA settings/color correction and turn the brightness up in order to see in the game. Once I'm done playing I have to turn it down again otherwise everything else I run is washed out. Weird but it works.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
CheesyD is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 15:31   #4
Glockman67
#29 Supporter
 
Glockman67's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Arlington, VA
Posts: 2,334


I'd "cheat" and would adjust the gamma settings.

I can't want to play this game, just ordered myself a new rig.



gman67
__________________
NRA Member; G19, Buck Mark Plus SS UDX, GP WASR10, CMMG 14.7 M4gery build
GOTOD #1/ G1 Niners Club #17/ Niner's Club #66/ MilSurp Club #762/ Rimfire Club #667
Let's Go Pens!
Glockman67 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 17:04   #5
Kevin108
HADOKEN!
 
Kevin108's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Portsmouth, VA
Posts: 7,426


There's also a console command you can use to brighten it up. You'd have to Google life Half Life 2 console commands or something, plus figure out how to get the console in it. I only played the game like 3 times before I decided it sucked and went back to Counter Strike.
__________________
Those who would give up Essential Liberty to purchase a
little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
_____- Ben Franklin |
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
Kevin108 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2005, 21:01   #6
fastvfr
Ancient Tech
 
fastvfr's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: SW Oregon
Posts: 3,146
Send a message via Yahoo to fastvfr
Installing the Souirce engine is such a convoluted mess that something is bound to go wrong at least half of the time...

And then Steam has to tinker with the code to de-encrypt it, and THEN it Updates itself and the game as well.

So my guess is that one of the rendering routines got b0rked at some point.

Try washing the CD's in hot water and reinstalling the game after they dry.

This sort of thing will not happen with an intact, properly-installed game.

Lots of others play it on exact copies of your (pretty good) gaming PC and have none of these problems, right?

I'd reinstall.

Good luck!!
fastvfr is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 14:12   #7
Fingolfin
Engorged Member
 
Fingolfin's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: With The Gear In The Rear
Posts: 2,738


I had that problem too, every game was dark, never could figure it out. I almost trashed my monitor i got so pissed.

The Players Club
__________________
The Second Amendment protects an individual right to possess a firearm unconnected with service in a militia, and to use that arm for traditionally lawful purposes, such as self-defense within the home. -The Supreme Court of the United States of America
Fingolfin is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2005, 10:47   #8
Daver308
In Charge
 
Daver308's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: NJ USA
Posts: 724
Send a message via AIM to Daver308
I also had this problem with an Nvidia card, had to get a game cheat so as to actually play the game.
__________________
Dave

"Americans have the right and advantage of being armed -- unlike the citizens of other countries whose governments are afraid to trust the people with arms."
James Madison, President
Daver308 is offline   Reply With Quote

 
  
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT -6. The time now is 22:28.




Homepage
FAQ
Forums
Calendar
Advertise
Gallery
GT Wiki
GT Blogs
Social Groups
Classifieds


Users Currently Online: 1,143
295 Members
848 Guests

Most users ever online: 2,244
Nov 11, 2013 at 16:42